Sestdien daudzviet spīdēs saule; jūras piekrastē pastiprināsies vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tūristi Vecrīgā.
Tūristi Vecrīgā. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien Latvijā nav gaidāmi nokrišņi, turklāt daudzviet valstī spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns vējš, vakarā sāks pastiprināties dienvidrietumu vējš, Ventspilī tā ātrums brāzmās tuvosies 20 metriem sekundē.

Pēdējā diennaktī visstiprāk lija Dienvidkurzemē, nokrišņu daudzums Liepājā un Rucavā sasniedza attiecīgi 18 un 21 milimetru. Citviet Latvijā lija krietni mazāk. Lai gan tika prognozēta arī snigšana, sniega sega nekur valstī nav izveidojusies.

Gaisa temperatūra sestdien dienas vidū būs -1..+3 grādi. Vakarā valsts austrumos gaidāms sals līdz -4 grādiem, savukārt Kurzemes rietumkrastā termometra stabiņš pakāpsies līdz +5 grādiem.

Rīgā, visticamāk, uzspīdēs saule, vējš būs lēns un mainīga virziena, gaisa temperatūra pēcpusdienā +2 grādi.

Savukārt svētdien nakts sākumā lielākajā Latvijas daļā iestāsies neliels sals 0 ..-3 grādi, Kurzemes un Vidzemes piekrastēs siltāks +1 ..+3 grādi, nokrišņu nebūs, bet dienas gaitā debesis daudzviet apmāksies un būs lietus, austrumos arī slapjš sniegs, ziņo Latvijas radio.

Gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā sasniegs +2 ..+7 grādus, turklāt svētdien ievērojami pastiprināsies dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 17 m/s, jūras piekrastē līdz 20 – 23 m/s. Un arī nākamnedēļ laiks saglabāsies lielākoties silts. Gaisa temperatūra +1 ..+8 grādu robežās, dažās naktīs – pārsvarā Vidzemē un Latgalē līdz 0 ..-2 grādiem. Pašreizējās laika prognozes paredz, ka īslaicīgi aukstāks laiks varētu būt ap 19. un 20.janvāri.

Laikapstākļus Latvijā pašlaik nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 763-766 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī. Līdz vakaram tas turpinās kāpt, bet pēc tam no ziemeļrietumiem sāks pazemināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu