Pirmdien daudzviet uzspīdēs saule; gaidāmi +5 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Agrā pirmdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, valsts dienvidaustrumos vietām nelieli nokrišņi, savukārt Rīgā un galvaspilsētas apkaimē izveidojusies migla ar redzamību 300-800 metri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Uz ceļiem vietām ir apledojums. Gaisa temperatūra 0..+5 grādi. Pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā piecos rītā gan pilsētas centrā, gan starptautiskajā lidostā redzamība bija aptuveni 600 metru, gaisa temperatūra +3 grādi, lēns dienvidrietumu vējš.

Pirmdien daudzviet Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Vietām nedaudz īslaicīgi līs. Gaiss iesils līdz +3..+6 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, izklīdīs migla un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu perifērija. Atmosfēras spiediens 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,6 grādiem Rēzeknē līdz +6,6 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.janvārī bija +17..+19 grādi daudzviet Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -22 grādi Somijas ziemeļos.

Pirmdienas rītā daudzviet apgrūtināta braukšana

Apledojums šorīt apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Ventspils, Gulbenes un Balvu apkārtnē, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 20 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz  Ventspils šosejas posmā no Usmas līdz Ventspilij, tāpat uz autoceļiem posmā no Smiltenes līdz Gulbenei un no Madonas līdz Gulbenei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Balvu, Gulbenes, Talsu un Ventspils apkaimē.

"Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu