Otrdiena būs vējaina; gaidāmi līdz +6 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdienas rītā Latvijā nav lielu nokrišņu un daudzviet - īpaši valsts vidienē - debesis skaidrojas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Ceļi vietām apledojuši. Gaisa temperatūra -2..+3 grādi, piekrastē vietām līdz +5 grādiem.

Pūš lēns dienvidrietumu vējš. Dažviet redzamību pasliktina dūmaka.

Rīgā rīta agrumā neliels mākoņu daudzums, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra no -2 grādiem starptautiskajā lidostā līdz 0..+2 grādiem citviet.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +3..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.janvārī bija +19 grādi Spānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -24 grādi Somijas un Krievijas ziemeļos.

Apledojums šorīt vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Zemgalē un Kurzemē, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 75 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Bauskas šosejas posmā no Iecavas līdz Grenctālei, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šosejas posmos no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam un no Anneniekiem līdz Grobiņai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Jelgavas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu un Tukuma apkaimē.

"Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Otrdien Latvijā pieņemsies spēkā dienvidu vējš, vakarā valsts rietumu un centrālajā daļā tā ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metrus sekundē, dažviet jūras krastā - 22 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Debesis lielākoties klās mākoņi. Vietām nedaudz īslaicīgi līs, vakarā Kurzemē gaidāms mērens lietus.

Gaiss iesils līdz +2..+6 grādiem.

Rīgā līdz vakaram nav gaidāmi nokrišņi, gaisa temperatūra sasniegs +4 grādus. Dienvidu vējš vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē.

Laikapstākļus Latvijā ietekmē anticiklons Dienvideiropā un spēcīgs ciklons Islandes pusē. Atmosfēras spiediens 760-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu