Nedēļas nogalē kļūs siltāks, nākamnedēļ - vēsāks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šīs nedēļas siltākās dienas Latvijā būs sestdiena un svētdiena, savukārt nākamnedēļ gaisa temperatūra var būtiski pazemināties, prognozē sinoptiķi.

Sākot ar 29.janvāra vakaru, Latgalē, kā arī daļā Vidzemes un Sēlijas veidosies sniega sega. Nedēļas beigās sniegs nokusīs, jo visā valstī gaiss iesils līdz +4..+8 grādiem, palaikam gaidāms lietus.

Nākamnedēļ Latviju sasniegs vēsāks gaiss. Prognozes pagaidām ir mainīgas. Iespējams, būs tikai neliels un īslaicīgs sals, bet pastāv arī iespēja, ka izveidosies sniega sega un gaisa temperatūra dažās naktīs vietām valstī noslīdēs līdz -10 grādiem.

Mēneša prognoze gan nav būtiski mainījusies - februāra lielāko daļu gaidāms Latvijas ziemai neraksturīgi silts un mitrs laiks.

Iespēja, ka mēnesis kļūs par siltāko novērojumu vēsturē, ir mazāka nekā janvārī, jo 1990.gada februārī vidējā gaisa temperatūra sasniedza pat +3,4 grādus. 1989.gada februāris pagaidām ir otrais siltākais - tā vidējā temperatūra bija +2,1 grāds, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jau ziņots, ka 1989.gada janvāris ar vidējo gaisa temperatūru +1,8 grādi līdz šim bija siltākais gada pirmais mēnesis Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Šā gada janvāra vidējā gaisa temperatūra sasniegusi aptuveni +3 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu