Eiropā vairākas dienas plosīsies vētra; sasniegs arī Latviju (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tuvākajās dienās Ziemeļeiropā gaidāms viens no lielākajiem cikloniem novērojumu vēsturē, tas plašā teritorijā izraisīs vētru, kas skars arī Latviju, prognozē sinoptiķi.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienests nākamajās četrās dienās izsludinājis brīdinājumu par vētru. Sagaidāms, ka gan Lielbritānijā, gan Īrijā stiprākais vējš plosīsies svētdien, kad vēja ātrums brāzmās vietām pārsniegs 35 metrus sekundē. Vētrai dots vārds "Ciara".

Arī Francijas ziemeļos, Beniluksa valstīs, Vācijā un Dānijā iespējamas vēja brāzmas virs 35 metriem sekundē. Kalnu apgabalos vējš būs vēl krietni stiprāks.

Spēcīgs vējš, kas vietām pāraugs vētrā, nākamās nedēļas sākumā gaidāms arī citviet Eiropā.

Postījumi iespējami ne tikai no vēja, bet arī lieliem viļņiem un piekrastes applūšanas.

Latvijā vējš visvairāk plosīsies pirmdien naktī un no rīta, liecina pašreizējās prognozes. Daudzviet valstī - galvenokārt rietumu un centrālajos novados - dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniegs 20 metru sekundē, Kurzemes rietumkrastā, iespējams, sasniedzot 30 metru sekundē.

Stiprs vējš Latvijā gaidāms arī otrdien un trešdien. Liepājā un Ventspilī vēja brāzmas virs 20 metriem sekundē prognozētas trīs dienu garumā, sākot no svētdienas vakara. Vēja, viļņu, augstā ūdens līmeņa un lietus ietekmē iespējama spēcīga krasta erozija.

Naktī uz sestdienu valsts austrumu pusē uzsnigs 2-7 centimetri sniega. Pirmdien visā Latvijā gaidāmi nokrišņi, un arī turpmāk palaikam līs un snigs. Gaisa temperatūra nākamnedēļ gaidāma -4..+6 grādu robežās, nedaudz siltāks laiks būs nedēļas sākumā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu