Pirmdiena atnesīs lietu; vēja ātrums sāks mazināties pēcpusdienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdienas rītā dienvidu vēja ātrums brāzmās Latvijā sasniedz 15-20 metrus sekundē, vietām Kurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē - 22-26 metrus sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Baltijas jūrā naktī reģistrētas vēja brāzmas līdz 34 metriem sekundē.

Valsts rietumu un centrālajā daļā līst, vietām arī snieg, un nokrišņu zona sasniedz valsts austrumus, kur ceļi apsnigs un kļūs slideni

Līdz pieciem rītā lietus summa Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī sasniedza 15-16 milimetrus.

Gaisa temperatūra +1..+4 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē līdz +6 grādiem.

Rīgā lietus un slapjš sniegs, gaisa temperatūra +2 grādi, dienvidu vējš brāzmās brīžiem pūš līdz 20 metriem sekundē.

Pirmdien Latvijā būs pārsvarā apmācies un lietains laiks, valsts austrumu daļā gaidāms arī sniegs un slideni ceļi, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 17-22 metriem sekundē, stiprākas vēja brāzmas saglabāsies no rīta pretvēja piekrastē. Pēcpusdienā vēja ātrums sāks mazināties.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem.

Rīgā palaikam līs un dienvidu vējš brāzmās pūtīs līdz 20 metriem sekundē, dienas otrajā pusē vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un sāks rimt. Gaiss sasils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ļoti liels un dziļš ciklons ar centru Skandināvijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 732 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļkurzemē līdz 743 milimetriem Latgalē, tas turpina kristies.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,3 grādiem Alūksnē līdz +8..+9 grādiem Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.februārī bija +21..+23 grādi Spānijas dienvidu un ziemeļu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -17 grādi Ukrainas austrumos un -25 grādi Krievijā.

GALERIJA: Vētra Eiropā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu