Gaisa temperatūra ceturtdien nepārsniegs +5 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ceturtdien Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule un daudzviet - galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā - gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, prognozē sinoptiķi. Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+5 grādi.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, iespējami īslaicīgi nokrišņi un gaiss iesils līdz +5 grādiem. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē.

Laikapstākļus ietekmē ciklona dienvidu perifērija. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 746-750 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Ceturtdienas rītā vietām nelieli nokrišņi

Ceturtdienas rītā Latvijas debesis lielākoties sedz mākoņi un vietām ir īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt neliels lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, Dienvidkurzemes piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +1..+4 grādi. Autoceļi vietām apledojuši.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, dienvidrietumu vējš 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +2..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.februārī bija +21..+23 grādi Spānijā, Itālijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -26 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Šorīt apledojuma dēļ vietām Latvijā apgrūtināta braukšana

Šorīt apledojuma dēļ vietām Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 75 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Daugavpils šosejas posmā no Lielvārdes līdz Pāterniekiem, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šosejas posmā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam, Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Ventspilij, Rēzeknes šosejas posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, kā arī uz Kokneses šosejas posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Tikmēr uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Cēsu, Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Talsu apkārtnē.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu