Piektdien būs pārsvarā sauss laiks; no rīta valstī gaisa temperatūra ap nulli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ar krītiņiem uzzīmēta sirds uz asfalta.
Ar krītiņiem uzzīmēta sirds uz asfalta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien Latvijas debesis klās mākoņi, caur tiem uzspīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+5 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, debess lielāko daļu klās mākoņi un termometra stabiņš pakāpsies līdz +4 grādiem. 

Atmosfēras spiediens paaugstinās, no rīta tas ir 757-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra valstī svārstās ap nulli

Agrā piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+3 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Debesis pārsvarā mākoņainas, vietām - galvenokārt valsts dienvidos - ir nelieli nokrišņi. Ceļi daudzviet apledojuši.

Pūš lēns dienvidrietumu vējš.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, gaisa temperatūra nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +3..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.februārī bija +23 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -30 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Šorīt apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā

Šorīt apledojuma dēļ visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 113 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļi visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas posmā no Rīgas līdz Lielvārdei, Liepājas šosejas posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Liepājai.

Tāpat ir apgrūtināta braukšana uz Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Strazdei un no Usmas līdz Ventspilij, Liepāja – Rucava visa maršruta garumā; Jēkabpils -Terehova posmā no Rēzeknes līdz Terehovai, Grebņeva – Medumi šosejas posmā no Rēzeknes līdz Špoģiem un Tīnūži – Koknese posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Tikmēr uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Krāslavas, Liepājas, Ludzas, Ogres, Preiļu, Talsu, Tukuma, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnē.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu