Pirmdien spīdēs saule un pūtīs brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdienas rītā Latvijā mākoņu kļūst mazāk un daudzviet apledo ceļi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām valsts dienvidu un austrumu daļā ir īslaicīgi nokrišņi. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra 0..+4 grādi.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns rietumu vējš, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Lielākajā daļā Latvijas braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem šorīt ir apmierinoši, tomēr apledojuši ir atsevišķi ceļu posmi Talsu un Kuldīgas pusē, kā arī Balvu apkārtnē, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Kurzemē apledojis ir Ventspils šosejas posms no Tukuma līdz Usmai, kā arī reģionālais autoceļš P120 Talsi-Stende-Kuldīga visā garumā.

Savukārt Latvijas ziemeļaustrumos apledojuši ir autoceļi, kas ved uz Balviem - aptuveni 30 kilometru rādiusā ap šo pilsētu.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas astoņas VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

Pirmdien Latvijā gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, vējainākā diena būs Vidzemē un Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra +3..+6 grādi.

Rīgā tikai brīžiem sauli aizsegs mākoņi, nav gaidāmi nokrišņi un ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +4..+5 grādiem.

Ūdens līmenis Rīgas jūras līcī, tai skaitā galvaspilsētā, atkal paaugstināsies, bet ne tik ievērojami kā brīvdienās.

Laikapstākļus ietekmē aizejošais ciklons, kā arī anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens 745-749 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī; tas paaugstinās.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +3..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.februārī bija +25..+27 grādi Portugālē, Spānijā un Francijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -20 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu