Stipra snigšana ceturtdien būs austrumu pierobežā; Alūksnē 15 centimetrus biezs sniegs (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: aluksniesiem.lv

Ceturtdienas rītā daudzviet Latgalē un Vidzemes austrumos intensīvi snieg, lietus un sniegs ir arī daudzviet Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi, piekrastē vietām +3 grādi. Ceļi slideni galvenokārt valsts austrumu un rietumu novados. Vējš pārsvarā lēns un pūš no dažādiem virzieniem. Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu. Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +3..+7 grādi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumos izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, sniega sega vietām var sasniegt 16 centimetru biezumu.

Cita nokrišņu zona ceturtdien saglabāsies Kurzemē un izpletīsies uz austrumiem, skarot Zemgali un Rīgas pusi. Debesis pārsvarā segs mākoņi, saulainākā diena gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, Sēlijā un Daugavpils pusē.

Alūksnē sniega sega kļuvusi par 15 centimetriem biezāka

Ceturtdien līdz plkst.11 sniega segas biezums Alūksnē pieaudzis no viena līdz 16 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Gulbenē, mitējoties snigšanai, sniega sega nedaudz saplakusi - tās biezums sarucis no desmit līdz deviņiem centimetriem.

Atbilstoši AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē publicētajiem datiem reģionā uz ziemeļiem no Gulbenes plkst.11 bija reģistrēti 80 avārijas atslēgumi elektrolīnijās.

Stipra snigšana turpinās vietām valsts galējos ziemeļaustrumos - galvenokārt Igaunijas pierobežā. Sniega dziļums Igaunijā dažviet pārsniedzis 30 centimetru.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka valsts galējos ziemeļaustrumos sniega segas biezums ceturtdien vietām sasniegs 20 centimetrus.

Nelieli vai īslaicīgi nokrišņi ceturtdien ir Latvijas lielākajā daļā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.februārī bija +22..+25 grādi Spānijā, Grieķijā, Bulgārijā un Rumānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -32 grādi Skandināvijas kalnos.

Stiprākā snigšana ceturtdien gaidāma Krievijas pierobežā un Alūksnes pusē

 Ceturtdien Latvijas galējos austrumu un ziemeļaustrumu novados gaidāma intensīva snigšana - biezākā sniega sega veidosies Krievijas pierobežā Latgalē, kā arī Alūksnes pusē, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumos izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, sniega sega vietām var sasniegt 16 centimetru biezumu. Latgales dienvidaustrumos snigšana mitēsies dienas vidū, valsts ziemeļaustrumos - vakarā.

Cita nokrišņu zona ceturtdien saglabāsies Kurzemē un izpletīsies uz austrumiem, skarot Zemgali un Rīgas pusi. Debesis pārsvarā segs mākoņi, saulainākā diena gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, Sēlijā un Daugavpils pusē.

GALERIJA: Drēgna februāra diena Lucavsalā

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem, Kurzemes piekrastē uz dienvidiem no Liepājas gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+5 grādiem, Vidzemes ziemeļos tā noslīdēs līdz -1 grādam.

Rīgā uzspīdēs saule, pēcpusdienā un vakarā gaidāms lietus un sniegs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kura centrs no jūras pārvietojas uz Kurzemi, un otrs ciklons, kas no Baltkrievijas dodas uz ziemeļiem. Atmosfēras spiediens Latvijā 740-745 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas rietumos un austrumos ceļi sniegoti, bet valsts vidienē braukšanas apstākļi apmierinoši

Sniega un apledojuma dēļ šorīt daudzviet Kurzemē un Latgalē, kā arī Vidzemes austrumu daļā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Latvijas rietumos apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Liepājai, kā arī pa autoceļu Liepāja-Rucava visā garumā.

Latvijas austrumu daļā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa Vidzemes šoseju posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, pa autoceļu Jēkabpils-Terehova posmā no Jēkabpils līdz Ludzai, pa autoceļu Grebņeva-Medumi posmā no Grebņevas līdz Špoģiem, kā arī pa Rēzeknes apvedceļu visā garumā.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas, Preiļu, Rēzeknes un Talsu apkārtnēs.

Tikmēr Latvijas vidienē - Rīgas apkārtnē, Zemgalā un lielākajā daļā Vidzemes - braukšanas apstākļi šorīt ir apmierinoši.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 45 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu