Valsts austrumu daļā turpina līt, ceturtdien daudzviet uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Ceturtdienas rītā Latgalē, kā arī daudzviet Sēlijā un Vidzemē turpinās lietus, liecina meteoroloģiskā informācija. Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rēzeknē - nepilnas diennakts laikā lietus summa pilsētā sasniegusi 23 milimetrus, kas ir vairāk nekā puse no mēneša normas.

Kopš mēneša sākuma Rēzeknē bijuši jau 30 milimetri nokrišņu, aptuveni tikpat daudz lijis arī Pāvilostā un Ventspilī.

Debesis pārsvarā apmākušās. Dominē lēns dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +2..+4 grādi. Rīgā mākoņains rīts, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +3..+4 grādi. Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +5..+7 grādi.

Ceturtdien daudzviet Latvijā uzspīdēs saule

Ceturtdien Latvijā starp mākoņiem parādīsies saule, austrumu novados saglabāsies apmācies laiks, prognozē sinoptiķi.

Vietām uzlīs; stiprāki nokrišņi no rīta turpināsies Latgalē un Vidzemes austrumos.

Pūšot lēnam līdz mērenam rietumu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +3..+8 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi un debesis brīžiem skaidrosies. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem, gaisa temperatūra sasniegs +7 grādus.

Laikapstākļus ietekmē neliels augsta spiediena atzars; pār valsts austrumiem stiepjas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 753-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.martā bija +24..+27 grādi Spānijā, kā arī Ukrainas un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -27 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu