Piektdien gaidāms visai saulains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā valda neliels sals, liecina meteoroloģiskā informācija.

Piecos rītā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,5 grādiem Ainažos līdz -3,4 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā.

Debesis daļēji apmākušās, nav nokrišņu. Dažviet migla. Ceļi vietām apledojuši. Lēns vējš.

Rīgā daļēji mākoņains laiks, viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Piektdienas rītā apledojums valsts centrālajā daļā, Vidzemē, Latgalē un vietām Kurzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 74 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas posmā Berģi - Bīriņu pagrieziens un Tūjas krustojums - Ainaži, Siguldas šosejas posmā Rīga - Raunas pagrieziens, Valmieras šosejas posmā Murjāņi - Strenči, Rīgas apvedceļa posmā Baltezers - Saulkalne, Daugavpils šosejas posmā Rīga - Lielvārde, Liepājas šosejas posmā Apšupes krustojums - Skrunda, Ventspils šosejas posmā Kūdra - Strazde un Pope - Ventspils, Jēkabpils - Terehova šosejas posmā Varakļāni - Ludza, Grebņeva - Medumi šosejas posmā Grebņeva - Špoģi, kā arī uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Jelgavas, Dobeles, Limbažu, Madonas, Ogres, Rēzeknes, Saldus, Tukuma, Valmieras, Valkas un Ventspils apkaimē.

Ziemas sezonā "Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Piektdien Latvijā nav gaidāmi nokrišņi un daudzviet spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji klās valsti. Saglabāsies lēns vējš. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +4..+9 grādi.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +7..+8 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē paaugstināta spiediena apgabals, kā arī ciklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens Latvijā 754-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +4..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.martā bija +22 grādi Ukrainā, +24 grādi Krievijas dienvidos un +27 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -24 grādi Zviedrijā un -27 grādi Vorkutas pusē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu