Stiprais vējš Daugavpilī un Jēkabpilī plosījies uz nebēdu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Spēcīgais vējš aizvadītajā diennaktī Daugavpilī sagāzis tualetes un pieturas paviljonu, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Pilsētā sagāzti koki Dzintaru, Imantas, Vasarnīcu, Vidzemes, Kandavas, Lielajā ielā, bet īpašumiem šie koki postījumus nenodarīja. Nav informācijas arī par bojātu autotransportu.

Ir sagāztas tualetes, rotājumi, autobusa pieturas nojume Vidzemes ielā.

Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti turpina apzināt postījumus un paralēli notiek pilsētas sakopšana pēc vētras.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka Latgalē ugunsdzēsēji glābēji saņēma 15 izsaukumus saistībā ar vēja radītiem postījumiem. Izsaukumi saņemti uz Aglonas novada Grāveru pagastu, Daugavpils novada Ambeļu, Sventes un Demenes pagastu, Dagdas novada Andrupenes pagastu, Rēzekni, Krāslavas novada Kombuļu un Ūdrīšu pagastu, Preiļu novada Pelēču pagastu. Pieci izsaukumi bijuši Daugavpilī. Lielākoties glābēji notikuma vietās sazāģēja pār ceļu pārkritušos kokus un atbrīvoja brauktuves, savukārt Motoru ielā Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji ceļa braucamo daļu atbrīvoja no tai uzkrituša ēkas jumta, kurš bloķēja satiksmi. Riebiņu novada Rušonas pagastā glābēji atbrīvoja dzīvojamo vagoniņu, uz kura bija uzkritis elektrības balsts, un no tā evakuēja vienu cilvēku.

Jēkabpilī vējš uz vienas ielas sagāzis 15 kokus

Spēcīgais vējš ceturtdienas vakarā Jēkabpilī uz vienas ielas sagāzis 15 kokus, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegtā informācija.

Koki nolauzti Zaļajā ielā, un tie aizšķērsoja braucamo daļu.

Savukārt Vecumnieku novadā uz autoceļa Vecumnieki - Kurmene vējš bija nolauzis septiņus kokus.

Kopumā Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji 45 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Visvairāk izsaukumu tika saņemts par vēja nolauztiem kokiem, kas atradās uz ceļa braucamās daļas. Lielākie postījumi un lielākais izsaukumu skaits tika saņemts no Jēkabpils un Bauskas pilsētām un tuvākajiem novadiem. 

Aknīstes novada Aknīstes pagastā koks bija nokritis uz vienstāva dzīvojamās mājas jumta un vēl vienā gadījumā vējš uz ēkas jumta bija atrāvis trepes, kuras draudēja iekrist elektrības vados. Arī Jēkabpils novada Rubenes pagastā un Kaļķu ielā Pļaviņās koki bija nokrituši uz dzīvojamo māju jumtiem. 

Bauskas novada Gailīšu pagastā koks bija uzkritis žogam, bet Bērzes ielā Dobelē koks bija uzgāzies dzīvojamās ēkas stūrim. 

Savukārt Jelgavā netika saņemts neviens izsaukums uz vēja radīto seku likvidēšanu.

Jau ziņots, ka spēcīgās vētras, kas šonakt plosījusies Latvijā, radīto postījumu dēļ VUGD saņēmis 208 izsaukumus,  informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Viņa piebilda, ka izsaukumi vēl turpina pienākt. Galvenokārt ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama nokritušu koku dēļ, taču atsevišķos gadījumos Rīgā un Liepājā bijuši arī ēku konstrukciju bojājumi.

Spēcīgajā vētrā ir arī upuri. Traģiskais negadījums noticis Aknīstē, kur vējš nolauzis koku, tas uzkritis vieglajai automašīnai, kā rezultātā gājuši bojā divi cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu