Trešdiena būs saulaina un mēreni silta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..-4 grādi, piekrastē līdz +4 grādiem, bet Daugavpils novērojumu stacijā piecos rītā termometrs rādīja -7,4 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Mākoņu maz, nokrišņu nav nemaz. Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, daudzviet piekrastē ar brāzmām 10-15 metri sekundē.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, dienvidrietumu vēja ātrums 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-2 grādi.

Šorīt Kurzemē uz autoceļiem vietām veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanu, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Kā liecina operatīvā informācija LVC mājaslapā, ap plkst.6.40 apledojis ir vienīgi Liepājas šosejas posms Anneniekiem līdz Skrundai, un tas tiek kaisīts. Tomēr autovadītājiem jābūt uzmanīgiem arī citviet, jo braukšanas apstākļi var būt mainīgi un uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

Ņemot vērā minēto, autobraucējiem jāizvēlas drošs un ceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums, jāievēro piesardzīga distance, bet slidenos posmos papildus jāizvairās no straujiem manevriem.

Kā ziņots, trešdienas saullēktā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija noslīdējusi nedaudz zem nulles, taču sinoptiķi prognozē, ka diena kopumā būs mēreni silta un saulaina.

Trešdien visā Latvijā būs sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļos tā ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metrus sekundē.

Gaiss iesils līdz +7..+11 grādiem, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, vējam pūšot no jūras, gaidāmi +5..+7 grādi.

Rīgā, visu dienu spīdot saulei un vējam mēreni pūšot no dienvidrietumiem, gaisa temperatūra sasniegs +10 grādus.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons. Atmosfēras spiediens 775-779 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +4..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.martā bija +23..+24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -12..-17 grādi augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un austrumu daļā, kā arī vietām Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu