Diena būs vēsa un pārsvarā saulaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Plkst.5 otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā bija no +1 grāda Kolkas līdz -9 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija

Aukstākais un skaidrākais rīts ir Latgalē un Ziemeļvidzemē. Mākoņu maz, valsts dienvidrietumu daļā vietām vēl iespējams neliels sniegs. Mērsragā reģistrēta trīs centimetrus bieza sniega kārta.

Valsts rietumu un centrālajā daļā vietām saglabājas apledojums uz ceļiem.

Pūš lēns vējš - galvenokārt ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, gaisa temperatūra -1..-4 grādi.

Otrdienas rītā valsts centrālajā daļā un vietām Kurzemē izveidojies apledojums, kas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas apvedceļa posmā Salaspils - Babīte, Bauskas šosejas posmā Rīga - Iecava, Jelgavas šosejas posmā Rīga - Jelgava, Liepājas šosejas posmā Rīga - Kalnciems un posmā Apšupes krustojums - Saldus, uz uz Ventspils šosejas visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimē.

Ņemot vērā minēto, autobraucējiem jāizvēlas drošs un ceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums, jāievēro piesardzīga distance, bet slidenos posmos papildus jāizvairās no straujiem manevriem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 33 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Otrdien Latvijā gaiss iesils vien līdz +2..+6 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vidzemē un Latgalē būs pārsvarā skaidras debesis un ļoti zems gaisa mitrums - relatīvais mitrums pēcpusdienā vietām noslīdēs zem 20%.

Citviet valstī saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi nokrišņi.

Dienas vidū dominēs bezvējš, vēlāk - lēns līdz mērens rietumu vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, lēns vējš un maksimālā gaisa temperatūra +5 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 768-770 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +2..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.martā bija +21..+23 grādi Spānijas dienvidos, Balkānos un Ukrainas austrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -23 grādi Somijas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu