Daudzviet Latvijā līst; ceturtdien uzspīdēs saule un palielināsies vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks un daudzviet līst - pārsvarā nelielā intensitātē, vietām Vidzemē un Latgalē kopā ar sniegu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..+3 grādi austrumu novados un +3..+5 grādi citviet valstī.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, Dienvidkurzemes piekrastē ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, iespējams neliels lietus, gaisa temperatūra +3..+4 grādi, pūš dienvidrietumu vējš ar ātrumu 3-5 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +6..+9 grādi, Latgales dienvidos +3..+5 grādi.

Dienas gaitā uzspīdēs saule un palielināsies vējš

 Ceturtdien daudzviet Latvijā brīžiem līs, no valsts rietumiem samazināsies mākoņu daudzums un uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, Kurzemē un Zemgales rietumos - līdz 16-21 metram sekundē. Vakarā un naktī uz piektdienu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-23 metrus sekundē, piekrastē vietām 26 metrus sekundē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzelteno brīdinājumu par vēja pastiprināšanos.

Maksimālā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dienā būs +6..+10 grādi.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs lietus, starp mākoņiem uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz +9 grādiem. Pakāpeniski pastiprināsies dienvidrietumu vējš, līdz naktī uz piektdienu tā ātrums brāzmās sasniegs 21 metru sekundē.

Skandināvijā pieņemas spēkā ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminās, no rīta tas ir 747-751 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.aprīlī bija +22 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -23 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu