Stiprais vējš ceturtdien bojājis arī Aizkraukles sporta centra jumtu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Ceturtdien spēcīgās vēja brāzmās Aizkraukles novadā nogāzti vairāki koki un sabojāta daļa no Aizkraukles sporta centra jumta.

Dienas gaitā pašvaldība saņēma informāciju par vairākiem vētras postījumiem pilsētā - lielākoties nogāzti bija koki. Savukārt brīdi pirms plkst.17 ziņots par sporta centra ēkas jumta daļas bojājumiem. Pašvaldībā skaidroja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) operatīvi ieradās notikuma vietā un veica jumta konstrukcijas nostiprināšanas darbu, lai mazinātu bīstamību.

"Bojāta jumta daļa ir polikarbonāta kupolveida pārklājums, kas ikdienā nodrošina dienas gaismas iekļūšanu ēkā. Saņemot informāciju par šo bojājumu, ziņojām VUGD, kuri pelnījuši uzslavas par operatīvi paveikto darbu. Pēc tam, kad ar atsaitēm tika nostiprināta bojātā jumta konstrukcijas daļa, sporta centra darbinieki noklāja iekštelpas grīdu ar tenta pārklājiem, lai nokrišņu gadījumā netiktu bojāts grīdas segums," klāstīja pašvaldības izpilddirektors Kaspars Sniedzītis.

Šodien ēku apsekojis speciālists, kurš sniegs savu atzinumu par labāko veidu, kā neradīt bojājumus ēkai līdz brīdim, kad būs iespēja veikt remontdarbus. Ja būs nepieciešams, uz jumta tiks izveidots pagaidu pārklājums.

"Šī ēka, tāpat kā visas citas pašvaldības īpašumā esošās ēkas, ir apdrošināta. Līdz ar to radītie zaudējumi tiks kompensēti, un to apjoms precīzi būs zināms tikai pēc bojājumu apsekošanas un remontdarbu tāmes izstrādes. Par laimi, neviens iedzīvotājs nav cietis un arī bojājumi trešajām personām nav nodarīti," pauda izpilddirektors.

Vētras izgāztos un nolauztos kokus novākt, kā arī attīrīt ielas no sakritušajiem zariem paredzēts tuvākajās dienās.

VUGD sniegtā informācija liecina, ka Aizkrauklē vēja dēļ no kādas mājas bija atrauts arī reklāmas stends.

Jau ziņots, ka ceturtdien glābēji devušies 108 izsaukumos, kuros bijis jānovāc spēcīgā vēja nolauztus vai aizlauztus kokus, tai skaitā tādus, kas draudēja uzgāzties dzīvojamām mājām.

Saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem aizvadītajā diennaktī tika saņemti kopumā 130 izsaukumi, visvairāk Rīgas reģionā.

Bez jau minētajiem 17 gadījumos bija jānovērš bojātu konstrukciju apdraudējums, bet piecos gadījumos informācija par apdraudējumu neapstiprinājās.

Vēja postījumu radītajos notikumos cilvēki nav cietuši.

Neraugoties uz to, ka vējš, galvenokārt, lauzis kokus, ir nodarīti postījumi arī ēkām un būvēm.

TVNET jau vēstīja, ka ceturtdien no vēja radītajiem postījumiem cietis ne tikai Varakļānu ugunsdzēsēju postenis, kuram nobrucis tornis, bet jumts norauts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rēzeknes daļas vieglo automašīnu boksiem.

Tāpat stiprais vējš norāvis daļu Jēkabpils 3.vidusskolas jumta un Dobelē atrāvis jumtu būvmateriāla ražotājas SIA "Tenapors" noliktavai.

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē, bet vakarā vējš pierima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu