Kāds laiks gaidāms otrdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Uzvaras parkā zied sakuras
Foto: Uzvaras parkā zied sakuras Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā ir no +1 grāda vietām Kurzemē un Vidzemē līdz +9 grādiem Latgalē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Valsts austrumu daļā pārsvarā apmākušās debesis un vietām līst, pārējā Latvijā - skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums.

Pūš lēns vējš. Vietām migla.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, vietām migla. Lēns ziemeļu vējš, gaisa temperatūra +5..+7 grādi.

Iepriekš neprognozēta nokrišņu zona otrdien sasniegusi Latgali un Sēliju, tā var atnest lietu arī daļai Vidzemes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar jaunāko "Global Forecast System" prognozi nokrišņu daudzums Daugavpilī līdz naktij sasniegs aptuveni 25 milimetrus jeb 45 procentus no mēneša normas. Daugavpilī un pilsētas apkārtnē prognozēts stiprākais lietus valstī.

Citviet Latvijā dienas gaitā veidosies gubu mākoņi, lielākie no tiem vietām izraisīs īslaicīgu lietu.

Valsts austrumu pusē laiks būs pārsvarā apmācies; saulainākā diena - Kurzemē.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu un ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra +10..+18 grādi.

Rīgā nokrišņi maz iespējami, mākoņu daudzums palielināsies un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļu puses. Gaiss iesils līdz +16 grādiem, vēsāk būs pilsētas ziemeļos pie jūras.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 759-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +9,8 grādiem Ventspilī līdz +17,9 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.maijā bija +36 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -16 grādi Norvēģijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu