Autoceļu uzturētājs ir gatavs šonedēļ no ceļiem tīrīt sniegu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniega tīrītājs. Ilustratīvs foto,
Sniega tīrītājs. Ilustratīvs foto, Foto: Ieva Makare / LETA

Lai nodrošinātu drošus braukšanas apstākļus ceļu lietotājiem VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ir gatavs reaģēt un veikt brauktuvju atbrīvošanu no sniega, kā arī samazināt brauktuvju slīdamību, veicot to apstrādi ar pretslīdes materiāliem, pauda LAU pārstāvis Juris Aksels Cīrulis.

Viņš informēja, ka kopumā vairāk nekā 600 LAU ziemas dienesta tehnikas vienības ir gatavas veikt nepieciešamos autoceļu uzturēšanas darbus visā valsts teritorijā.

LAU aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS "Latvijas valsts ceļi" mājaslapas kartē "lvceli.lv", kā arī mobilajā lietotnē  "Waze", kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tāpat par bīstamām situācijām uz ceļa aicinām informēt arī "Latvijas valsts ceļu" Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80005555.

Kā ziņots, otrdien nakts otrajā pusē un no rīta Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumu daļā spēcīgi snigs. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka vietām uzsnigs 6-8 centimetri sniega un var būt traucēta pārvietošanās. 

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -1..+5 grādi; pēcpusdienā gaiss iesils līdz +7..+12 grādiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu