Dienas gaitā daudzviet gaidāmi nokrišņi un stipras vēja brāzmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā Latvijā mākoņi daļēji klāj debesis un vietām - pārsvarā valsts centrālajā daļā - ir nelieli nokrišņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra saullēktā +2..+6 grādi, valsts austrumos vietām vēl nulle grādu; naktī bija sals līdz -2 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš; naktī Kurzemes rietumkrastā bija brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Rīgā neliels īslaicīgs lietus, dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Trešdien Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule un daudzviet gaidāmi nokrišņi, kā arī vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka pēcpusdienā vietām valsts rietumu un centrālajos novados rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 21 metram sekundē. Lielākās vēja brāzmas gaidāmas piekrastē, kā arī tajās vietās, kur pāri ies nokrišņu un negaisa mākoņi.

Galvenokārt īslaicīgi līs, vietām gaidāma arī krusa un sniegs. Maksimālā gaisa temperatūra +7..+12 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, iespējami īslaicīgi nokrišņi. Dienas otrajā pusē gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +11 grādi.

Baltija jūrā ir neliels ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā no 753 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļkurzemē līdz 758 milimetriem Latgalē (jūras līmenī).

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,9 grādiem Alūksnē līdz +11,1 grādam Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.maijā bija +35 grādi Grieķijā, Krētā pat +37 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -14 grādi kalnos Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu