Kāds laiks gaidāms brīvdienās? Silts un lietains

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Sestdiena pēc aukstas nakts kļūs par nedēļas siltāko dienu, savukārt svētdien daudzviet Latvijā līs, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..+4 grādiem, pēcpusdienā gaiss iesils līdz +15..+19 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē. Diena būs sausa un pārsvarā saulaina, pūtīs lēns vējš.

Svētdien gaidāmas lielākoties apmākušās debesis, valsts austrumos un pēc tam rietumos uzspīdēs saule. Daudzviet līs, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes. Mākoņu ietekmē nakts uz svētdienu būs siltāka, bet diena daudzviet gaidāma vēsāka nekā sestdien.

Arī turpmākajās dienās daudzviet līs un dārdēs pērkons. Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā gaidāma +4..+10 grādu robežās. Saulainākajās dienās gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem, bet zem lietus mākoņiem laiks būs drēgnāks.

Jūnija sākumā tiek prognozēta neliela iespēja sagaidīt šā gada pirmo karstuma vilni. Prognozes mēnesim kopumā nosliekušās par labu vēsākam un mitrākam laikam, nekā tika prognozēts iepriekš.

Dānijas Meteoroloģijas institūts prognozē, ka šogad gaidāma tradicionāla Ziemeļeiropas vasara - vēsas un lietainas dienas mīsies ar saulainām un siltām. Jūlijā prognozēta augstākā varbūtība sagaidīt sausu un karstu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu