Pirmdien vietām gaidāms lietus un dārdēs pērkons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Agrā pirmdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā daļā, it īpaši Rīgas apkārtnē, - izveidojusies migla ar redzamību 100-400 metri, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Pirmdien Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule, veidosies mazkustīgi lietus un negaisa mākoņi, kas lokāli var sagādāt stipru lietu un krusu, prognozē sinoptiķi.

Gaiss sasils līdz +15..+19 grādiem, piekrastē - līdz +12..+15 grādiem. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, kā arī mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaidāms mērens ziemeļu vējš, kas nesīs vēsumu no jūras, tādēļ nokrišņi netiek prognozēti. Uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz +15 grādiem, jūras krastā - līdz +12 grādiem.

Atmosfēras spiediens paaugstinās, pastiprinās anticiklona ietekme. Gaisa spiediens no rīta visā Latvijā 764-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Teritorijas lielāko daļu sedz mākoņi, vietām Latgalē un Vidzemes austrumos nedaudz līst.

Vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra saullēktā +2..+10 grādi.

Rīgā pirmdiena sākusies ar mākoņu daļēji klātām debesīm, miglu un lēnu mainīga virziena vēju. Gaisa temperatūra pussešos rītā +5..+8 grādi, starptautiskajā lidostā +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,9 grādiem Ventspilī līdz +17,7 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.maijā bija +34 grādi Portugālē un +37 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -9 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu