Šodien daudzviet Latvijā gaidāmi +20 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdienas rīts Latvijā ir saulains, vien atsevišķās vietās mākoņi vai migla aizsedz sauli, liecina meteoroloģiskā informācija.

Migla novērota vietām visos reģionos, redzamība dažviet samazinājusies līdz 200 metriem. Nav ievērojamu nokrišņu, arī vēja gandrīz nav.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,5 grādiem Mērsragā līdz +9,8 grādiem Ventspilī.

Rīgā saulains laiks, izklīst migla, pūš viegls ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +4 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +8 grādiem pilsētas ziemeļu daļā.

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaisa temperatūra būs +18..+21 grāds, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, kur gaidāmi +13..+18 grādi, prognozē sinoptiķi.

Piekrastē būs arī saulainākā diena, pārējā Latvijā gaidāmi nelieli gubu mākoņi, daži no tiem var pāraugt lietus mākoņos, vietām atnesot īslaicīgu lietu.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļvējš.

Rīgā gaidāmas skaidras debesis un spoža saule. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš kļūs mērens, maksimālā gaisa temperatūra būs no +14 grādiem pilsētas ziemeļos pie jūras līdz +19 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 772-774 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija no +11 grādiem vietām piekrastē līdz +18..+19 grādiem dažviet valsts austrumu daļā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.maijā bija +34 grādi Portugālē un +36 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -9 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu