Otrdien daļā Latvijas iespējams postošs pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā ir pārsvarā apmācies laiks, daudzviet ar miglu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Plašākā migla agrā rītā ir Vidzemē, kur redzamība vietām nepārsniedz 200 metru.

Dažviet nedaudz līst, Daugavpils pusē reģistrēts pērkona negaiss.

Pūš lēns ziemeļu vējš, valsts austrumu pusē - mainīga virziena vējš.

Gaisa temperatūra +10..+16 grādi, valsts austrumos līdz +19 grādiem.

Rīgā nomācies un miglains laiks, lēns ziemeļu vējš, gaisa temperatūra +13..+14 grādi.

Otrdien Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumu un centrālajā daļā iespējams pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, vētru un ļoti lielu krusu, prognozē sinoptiķi.

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs (Estofex) prognozē, ka lielākais risks no otrdienas negaisiem būs milzu krusa un vētra, tai skaitā iespējami virpuļviesuļi. Lielgraudu krusa un virpuļviesuļi iespējami tikai atsevišķās vietās, bet stiprs lietus un vējš - plašākā teritorijā.

Valsts lielākajā daļā palaikam gaidāms lietus, vietām līs stipri. Kurzemē nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Galvenokārt pūtīs lēns ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +15..+22 grādiem, valsts austrumos - līdz +24..+29 grādiem.

Rīgā var saglabāties apmācies laiks, gaidāms lietus un neliels ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +17 grādiem.

Pār Latviju stiepjas atmosfēras fronte, kas nošķir tveici Austrumeiropā un vēsāku laiku Rietumeiropā. Gaisa spiediens Latvijā 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,8 grādiem Ventspilī līdz +30,7 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūnijā bija +35..+37 grādi Ukrainā, Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -8 grādi Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu