Otrdien gaiss iesils līdz +25 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Agrā otrdienas rītā daudzviet Latvijā sabiezējusi migla, vietām valsts centrālajā daļā redzamība ir mazāka par simts metriem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Biezākā migla piecos rītā bija Mērsraga, Jūrmalas un Rīgas pusē.

Pirmdienas vakarā un aizvadītajā naktī lielāko daļu Latgales, Sēlijas un Vidzemes šķērsoja lietusgāzes, valsts galējos austrumos arī intensīvi zibeņoja.

Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts pirmdienas vakarā Dagdā - 25 milimetri. Kopš svētdienas rīta nokrišņu daudzums Dagdā sasniedzis jau 60 milimetru.

Otrdien Latvijā, starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Vietām īslaicīgi līs, Krievijas pierobežā iespējamas stipras pērkona lietusgāzes.

Pūtīs lēns vējš.

Rīgā gaidāms sauss, daļēji mākoņains un līdz +23 grādiem silts laiks, vēsāk būs pie jūras.

Atmosfēras spiediens visā Latvijā 760-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī. Virs Baltijas jūras saglabājas neliels ciklons.

Otrdienas rītā vietām īslaicīgi līst. Pūš lēns mainīga virziena vējš un ir bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija no +8 grādiem Kurzemē līdz +16 grādiem valsts austrumu novados.

Rīgā agrā rītā miglains laiks, vēja praktiski nav, gaisa temperatūra +14 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,2 grādiem Liepājā līdz +22,9 grādiem Ainažos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.jūnijā bija +34 grādi Grieķijā un Spānijā, kā arī +36 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -4 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu