Septiņās novērojumu stacijās Latgalē un Vidzemē pārspēti karstuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zēns ar saldējumu pie strūklakas Jomas ielā.
Zēns ar saldējumu pie strūklakas Jomas ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien septiņās novērojumu stacijās Latgalē un Vidzemē pārspēts 17.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.16 bija +29,6 grādi Daugavpilī. Gaisam sasilstot līdz +27..+28 grādiem, karstuma rekords pārspēts arī Jēkabpilī, Rēzeknē, Madonā, Gulbenē, Zosēnos un Skrīveros.

Virs +25 grādiem gaisa temperatūra paaugstinājusies visā valstī, izņemot piekrasti un lielu daļu Kurzemes. Pāvilostā un Ventspilī gaiss iesilis vien līdz +16..+17 grādiem, jo ūdens temperatūra jūrā svārstās ap +10 grādiem.

LVĢMC papildus iepriekš izplatītajam brīdinājumam par karstumu Latvijā izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu Rīgai - ceturtdien un piektdien gaidāms karstums līdz +29..+31 grādam, - un oranžā līmeņa brīdinājumu Vidzemei, kur ceturtdien prognozēta svelme līdz pat +33 grādiem.

TVNET jau ziņoja, ka arī rīt gaidāma pamatīga tveice. Ceturtdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27..+31 grādam, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē un Ziemeļkurzemē, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, vietām gaidāms lietus un pērkona negaiss. Lietusgāzes vairāk iespējamas naktī Zemgalē un Vidzemē, kā arī ceturtdienas pievakarē daudzviet valstī, sākot no dienvidiem.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem, negaisa laikā - brāzmains vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +12..+16 grādi valsts rietumu pusē un +14..+18 grādi austrumu pusē.

Rīgā galvenokārt naktī uz ceturtdienu un ceturtdienas vakarā iespējams pērkona negaiss. Vējš pārsvarā būs lēns. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +16 grādiem un dienā paaugstināsies līdz +30 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies jūras tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu