Arī piektdien gaidāma +30 grādu svelme; vietām dārdinās pērkons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Agrā piektdienas rītā Latvijā ir daļēji mākoņains laiks, vietām īslaicīgi līst un ducina pērkons, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā tuvu +20 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns vējš no dažādiem virzieniem, šur tur izklīst migla.

Laikā ap saullēktu pērkona negaiss bija Ērgļu pusē un pie Lietuvas robežas Auces novadā.

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu pērkona negaiss bija daudzviet valsts centrālajā un rietumu daļā. Lielākais nokrišņu daudzums novērojumu stacijās - 18 milimetru - īsi pirms pusnakts reģistrēts Bauskā.

Rīgā gan ceturtdienas pievakarē, gan naktī bija pērkona negaiss, gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +18..+19 grādiem. Novērojumu stacijā pilsētas centrā reģistrēti nepilni pieci milimetri nokrišņu.

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+31 grādam, vēsāks laiks būs vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Pērkona negaiss vairāk iespējams Kurzemē un Vidzemē, vakarpusē - visos valsts reģionos. Negaisa laikā vietām gaidāmas stipras lietusgāzes, lielas vēja brāzmas un krusa.

Caurmērā saglabāsies lēns vējš.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +30 grādiem, iespējams pērkona negaiss.

Laikapstākļus ietekmē pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Jau ziņots, ka lielās tveices dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu valsts rietumu daļā un sarkano brīdinājumu valsts austrumu pusē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,7 grādiem Kolkā līdz +31,3 grādiem Rucavā un +31,4 grādiem Zvejniekciemā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.jūnijā bija +34 grādi Grieķijā un Ukrainā, +37 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -6 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu