Rīgas peldvietās ūdens silts kā vannā - Bābelītes ezerā +26 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

​Bābelītes ezerā, Rīgā, ūdens iesilis līdz +26 grādiem, informēja Rīgas domē.

Vairākās peldvietās galvaspilsētā ūdens temperatūra pārsniegusi +20 grādu atzīmi - Ķīpsalā, Lucavsalā un Vakarbuļļos ūdens sasilis līdz +20 grādiem, bet par grādu siltāks ūdens ir Rumbulas peldvietā.

Ķīšezerā ūdens temperatūra sasniegusi +23 grādus, savukārt siltākais ūdens ir Bābelītes ezerā, kur tas iesilis līdz +26 grādiem.

Aukstākais ūdens Rīgas peldvietās ir Vecāķos, kur ūdens temperatūra ir +19 grādi.

TVNET jau ziņoja, ka līdz pat nedēļas beigām visā Latvijā turpināsies pamatīga tveice - gaiss dienās iesils līdz +27… +31 grādam, un vien dažviet piekrastē būs nedaudz vēsāks. Naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +16…+21 grādu.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs plašu nokrišņu zonu - pirmdien dienā un naktī uz otrdienu daudzviet līs, vietām intensīvi ar stiprām lietusgāzēm un pērkona negaisu. Vēl otrdien dienā, nokrišņu zonai atkāpjoties, lietus turpināsies, bet nedēļas vidū atkal pastiprināsies anticiklona ietekme un būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Pirmdien dienā centrālajos un austrumu rajonos gaisa temperatūra vēl saglabāsies +23-28 grādu robežās, bet aiz atmosfēras frontes no rietumiem Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss - otrdien un trešdien termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +17…22 grādiem. Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu