Rīgā šorīt teju pārspēts aukstuma rekords; dienas gaitā daudzviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Ceturtdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā bija +6..+10 grādi, . galvaspilsētā teju sasniedzot 9.jūlija aukstuma rekordu. Piekrastē vietām +12..+14 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Dienas gaitā valsts lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa, prognozē sinoptiķi.

Šorīt +6 grādi reģistrēti vairākās vietās Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā naktī Rīgas lidostā.

Šāda temperatūra galvaspilsētā ir tuvu 9.jūlija aukstuma rekordam - 1992.gadā fiksētajiem +5,7 grādiem.

Debesis daudzviet skaidras, un tikai vietām valstī sauli aizsedz mākoņi. Nav lielu nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš.

Ceturtdien valsts lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa. Nokrišņu mākoņi neveidosies Kurzemes rietumos.

Spīdot saulei, gaiss šodien iesils līdz +16..+21 grādam.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, negaisa laikā tas vietām pastiprināsies brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, starp mākoņiem spīdēs saule un gaisa temperatūra sasniegs +20 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,9 grādiem Ventspilī līdz +20,3 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūlijā bija +40 grādi Spānijā un +42 grādi Krievijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -3 grādi Skandināvijas kalnos.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals ziemeļos no Latvijas un augsta spiediena apgabals dienvidos. Atmosfēras spiediens 757-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu