Liepājā un Madonā pārspēts 15.jūlija aukstuma rekords (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdienas saullēktā Liepājas un Madonas novērojumu stacijā labots 15.jūlija minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Liepājas galvenajā novērojumu stacijā, kas atrodas pie pilsētas dienvidiem, Nīcas novadā, termometra stabiņš noslīdēja līdz +6,8 grādiem, savukārt minimālā gaisa temperatūra Madonas meteoroloģiskajā stacijā bija +5,3 grādi.

Vēl zemāk - attiecīgi līdz +4,8 un +5,0 grādiem - gaisa temperatūra noslīdēja Zosēnos un Rucavā. Arī Liepājas lidostā bija +5 grādi.

15.jūlija nacionālais aukstuma rekords reģistrēts 1969.gadā, kad gaiss atdzisa līdz +3,1 grādam.

Jūlija pirmajā dekādē valstī netika pārspēts neviens gaisa temperatūras rekords, savukārt jūnijā krita 46 karstuma rekordi.

Jūlija pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +15,8 grādi jeb 0,9 grādi zem normas. Maksimālā gaisa temperatūra bija +25,6 grādi 2.jūlijā Daugavpilī, bet minimālā gaisa temperatūra bija +5,5 grādi 10.jūlijā Mērsragā.

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdiena Latvijā būs siltākā kopš 2.jūlija, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem. Siltākais laiks gaidāms Kurzemē, vēsākais - piekrastē un valsts austrumos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu