Jūlija vidus bijis sausāks un nedaudz vēsāks par normu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jūlija otrā dekāde Latvijā vidēji bija 0,3 grādus vēsāka un krietni sausāka par ilggadējo vidējo rādītāju, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

11.-20.jūlija vidējā gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +17,1 grādam. Mēneša pirmajā dekādē temperatūra bija +15,8 grādi, savukārt jūnija beigās tā sasniedza pat +20,5 grādus.

Nedaudz siltāks nekā ierasts jūlija vidus bija tikai Kurzemē, savukārt vislielākā temperatūras novirze - viens grāds zem normas - novērota Rīgā.

Dekādes minimālā gaisa temperatūra bija +4,8 grādi 15.jūlijā Zosēnos, bet visaugstāk - līdz +29,6 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 20.jūlijā Ventspilī, pārspējot šī datuma karstuma rekordu pilsētā. 15.jūlijā Madonā un Liepājā, gaisa temperatūrai noslīdot attiecīgi līdz +5,3 un +6,8 grādiem, tika pārspēts aukstuma rekords.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā jūlija otrajā dekādē bija 6,4 milimetri, kas ir 77% zem normas.

Visvairāk nokrišņu - 17 milimetru - bija Skrīveros, bet vismazāk lija Liepājā un Pāvilostā, kur dekādes nokrišņu summa nesasniedza pat 0,1 milimetru.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 73% - no 66% Rīgā līdz 81% Kolkā. Visstiprākās vēja brāzmas - 22 metri sekundē - tika reģistrētas 11.jūlijā Ventspilī.

Jau ziņots, ka jūnijs Latvijā bija otrais siltākais novērojumu vēsturē, savukārt jūlijā arī visa mēneša vidējā gaisa temperatūra gaidāma zem normas. Prognozes augustam liecina, ka gaisa temperatūra un nokrišņu daudzums būs atbilstošs daudzu gadu vidējam rādītājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu