Miglainam rītam sekos mākoņaina diena, negaisi un lietusgāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā otrdienas rītā daudzviet Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā redzamība miglā samazinājusies līdz 200-500 metriem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Dienas gaitā Latvijā būs liels mākoņu daudzums, galvenokārt Vidzemē un Latgalē gaidāms lietus un pērkona negaiss. Vakarā negaisa mākoņi prognozēti arī Kurzemē.

Patlaban debesis ir daļēji apmākušās, vietām valstī īslaicīgi līst. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Lielākais nokrišņu daudzums, kas pēdējā diennaktī reģistrēts valsts novērojumu stacijās, ir aptuveni 15 milimetru Priekuļos un Skrīveros.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija +14..+17 grādi, Kurzemē daudzviet +10..+13 grādi.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, apkārtnē vietām īslaicīgi līst. Lēns ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra +17 grādi.

Otrdiena būs mākoņaina; galvenokārt Vidzemē un Latgalē negaiss vietām atnesīs stipru lietu, spēcīgas vēja brāzmas un krusu. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem.

Rīgā galvenokārt no rīta iespējams lietus, pēc tam naktī uz trešdienu iespējamas pērkona lietusgāzes. Uzspīdot saulei un pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra otrdien sasniegs +25 grādus.

Laikapstākļus nosaka neliela atmosfēras fronte, no rietumiem tuvojas jauna fronte. Gaisa spiediens visā valstī 761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,8 grādiem Ventspilī līdz +29,2 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.jūlijā bija +40 grādi Francijā, +41 grāds Kiprā un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +1 grāds Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu