Piektdiena vietām atnesīs stipru lietu un spēcīgas brāzmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Īslaicīgs lietus Rīgas centrā
Foto: Īslaicīgs lietus Rīgas centrā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas rītā lielā Latvijas daļā līst, vairāk nokrišņu ir Vidzemē un Kurzemē, kur vietām līst stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pēdējā diennaktī visvairāk lijis Ziemeļvidzemē - nokrišņu daudzums Ainažos, Rūjienā un Alūksnē no ceturtdienas priekšpusdienas līdz plkst.5 piektdienas rītā sasniedzis 17-22 milimetrus.

Visā Latvijā jūlija pēdējais rīts ir pārsvarā apmācies. Pūš mērens dienvidrietumu vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +12..+16 grādi.

Rīgā apmācies un lietains rīts, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +14 grādi.

Piektdienas priekšpusdienā vēl daudzviet Latvijā pamatīgi līs, dienas gaitā Kurzemē un mazākā mērā arī citviet Latvijā laiks kļūs saulaināks, prognozē sinoptiķi.

Dienas otrajā pusē nokrišņu būs mazāk, tomēr daudzviet īslaicīgi līs, lielākie lietus mākoņi no ziemeļiem šķērsos Vidzemi un arī Latgali. Vietām iespējamas pērkona lietusgāzes.

Pārsvarā pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Iegriežoties ziemeļvējam, Kurzemē gaidāmas brāzmas 11-16 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+22 grādi.

Rīgā priekšpusdienā līs, vēlāk vairs nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Dienvidu vējš pāries ziemeļu vējā, tas būs mainīga stipruma. Starp mākoņiem izspraucoties saules stariem, gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Latviju šķērso zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 753-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +17..+20 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.jūlijā bija +42 grādi Spānijā, Francijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +2..+4 grādi dažviet Skandināvijā, Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu