Pirmdien Latvijā būs daudz mākoņu un līdz +23 grādus silts; Latgalē - saulaināks siltāks laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Agrā pirmdienas rītā Kurzemē ir apmācies laiks un daudzviet līst, liecina meteoroloģiskā informācija, bet pārējā valstī ir krietni mazāk mākoņu un pūš lēns dienvidu vējš. Dienas gaitā daudz mākoņu būs visā Latvijā, bet gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+23 grādiem. Latgalē gaidāms saulaināks un līdz +25 grādiem silts laiks.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +9..+13 grādiem Latvijas lielākajā daļā līdz +15..+18 grādiem Kurzemes piekrastē. Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +15..+18 grādi.

Rīgā mākoņi pamazām aizklāj debesis, pūš dienvidu vējš divi metri sekundē, gaisa temperatūra saullēktā +12 grādi lidostā un +15 grādi pilsētas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien vietām līs. Galvenokārt gaidāms neliels un īslaicīgs lietus.

Vējš pārsvarā saglabāsies lēns, dominēs dienvidu un rietumu vējš.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, iespējams īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Pār Kurzemi stiepjas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,5 grādiem Ainažos līdz +24,6 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.augustā bija +44 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..-1 grāds vietām Skandināvijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu