Trešdiena būs pārsvarā saulaina un silta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Trešdien Latvijā gaidāms sauss un lielākoties saulains laiks, ar nelielu un mainīgu mākoņu daudzumu, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas rītā Latvijā vairs nav ievērojamu nokrišņu, daudzviet Kurzemē debesis ir skaidras, un no rietumiem mākoņu daudzums samazinās arī citviet, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Kopš otrdienas vakara lielākais nokrišņu daudzums - 23 milimetri - reģistrēts Rēzeknē. Kopš pirmdienas nokrišņu summa Ainažos sasniegusi 25 milimetrus, Saldū - 28 milimetrus. Valsts lielākajā daļā šonedēļ nolijuši 5-15 milimetri nokrišņu.

Rīta agrumā daudzviet valstī ir dūmaka, bet vietām Kurzemē redzamība miglā samazinājusies līdz 150 metriem. Pūš lēns vējš, galvenokārt rietumu vējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +9,9 grādiem Rucavā līdz +17 grādiem daudzviet piekrastē un Latgalē.

Gaisa temperatūra Rīgā +15..+16 grādi. Šonedēļ galvaspilsētā reģistrēti 12 milimetri nokrišņu.

Dienas gaitā pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Arī Rīgā nelīs, sauli brīžiem aizsegs mākoņi, pūtīs lēns rietumu vējš un gaiss iesils līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augošs anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinās, agrā rītā tas ir 759-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +17,9 grādiem Saldū līdz +26,4 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.augustā bija +39 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -5 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu