Piektdiena būs saulaina un karsta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks, vietām Vidzemē - apmācies, liecina meteoroloģiskā informācija.

Bez nokrišņiem. Rīta agrumā dažviet migla. Lēns vējš un bezvējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +10,7 grādiem Stendē līdz +17,6 grādiem Zvejniekciemā.

Deviņos rītā gaiss iesils līdz +17..+21 grādam.

Rīgā saulains laiks, vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra plkst.5 bija +17 grādi pilsētas centrā un +13 grādi starptautiskajā lidostā.

Piektdien Latvijas lielākajā daļā visu dienu karsēs saule un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27..+30 grādiem, par dažiem grādiem mazāk būs piekrastē, kur gaidāma jūras brīze, prognozē sinoptiķi.

Zemāka gaisa temperatūra saglabāsies arī valsts ziemeļaustrumu daļā - daudzviet Vidzemē un Latgalē, - kur saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi nokrišņi. Ziemeļaustrumu novados gaiss iesils līdz +23..+27 grādiem.

Galvenokārt pūtīs lēns ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, vietām Kurzemē un Zemgalē saglabāsies bezvējš.

Rīgā bezvēju nomainīs lēns līdz mērens ziemeļvējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra būs +24 grādi pie jūras un +28 grādi pilsētas dienvidu daļā. Saule spīdēs līdz saulrietam.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrs. Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 771 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Līdz pirmdienai, 10.augustam, visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenā līmeņa brīdinājums par karstumu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no +21,1 grāda Ventspilī līdz +27,5 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.augustā bija +41 grāds Kiprā un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +4 grādi Alpu kalnos.

Foto: Karstuma vilnis Francijā, Spānijā un Itālijā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu