Svētdien dažviet iespējams pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauku ainava Ciblas novadā.
Lauku ainava Ciblas novadā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Svētdien Latvijā būs visai saulains laiks, veidosies gubu mākoņi, daži no tiem var kļūt par negaisa mākoņiem, prognozē sinoptiķi.

Lietus un pērkona negaiss visvairāk iespējams valsts austrumu pusē, tai skaitā Rīgas tuvumā. Saulainākā diena gaidāma piekrastē, vējam nesot vēsāku gaisu no jūras.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, lietus mākoņi dažviet radīs vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaiss sakarsīs līdz +26..+30 grādiem, piekrastē - līdz +23..+26 grādiem.

Rīgā pārsvarā gaidāms sauss un saulains laiks, pēcpusdienā ar mērenu ziemeļu vēju. Maksimālā gaisa temperatūra +28 grādi, pie jūras +24 grādi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī pazeminājies līdz 766 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Gaisa temperatūra sešos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +12,8 grādiem Ainažos un Stendē līdz +18,4 grādiem Liepājas galvenajā meteostacijā un +19,7 grādiem Liepājas ostā.

Rīgā saulains rīts, izklīst migla, vēja praktiski nav. Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija +13 grādi lidostā un nepilni +18 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā atbilstoši LVĢMC datiem bija no +23,1 grāda Kolkā līdz +29,1 grādam Kuldīgā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8. augustā bija +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu +1 grāds kalnos Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu