Pirmdien vietām gaiss sasils līdz +29 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karstums. Ilustratīvs attēls
Karstums. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Pirmdien piecos rītā gaisa temperatūra valstī bija no +12,5 grādiem Staļģenē un Zosēnos līdz +19,3 grādiem Ainažos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Nav nokrišņu, daudzviet sabiezējusi migla un mākoņi, valsts austrumu daļā ir pārsvarā skaidrs laiks. Redzamība vietām samazinājusies līdz simts metriem.

Saglabājas lēns vējš un bezvējš, bet Kurzemes piekrastē ir arī mērens ziemeļvējš.

Rīgu daļēji ieskāvusi migla un mākoņi, vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra saullēktā +19 grādi pilsētas centrā un +14 grādi starptautiskajā lidostā.

Pirmdien Latvijā ar mērenu ziemeļu, ziemeļrietumu vēju sāks ieplūst vēsāks gaiss, bet maksimālā gaisa temperatūra vēl gaidāma no +21 grāda vietām piekrastē līdz +29 grādiem valsts dienvidaustrumos, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Diena kopumā gaidāma saulaina, būs arī mākoņi. Vietām Vidzemē, Latgalē un Sēlijā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Rīgā iespējami zemi mākoņi, kas dienas gaitā izklīdīs, ziemelim brāzmās pastiprinoties līdz 12 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+24 grādi.

Laikapstākļus nosaka Skandināvijas anticiklons. Atmosfēras spiediens 764-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +23,7 grādiem Zvejniekciemā līdz +30,0 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.augustā bija +40 grādi Francijā un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -1 grāds Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu