Trešdiena būs vēsa un mākoņaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mākoņi virs rapšu laukiem.
Mākoņi virs rapšu laukiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Agrā trešdienas rītā lielā Latvijas daļā ir apmācies laiks, Kurzemē saglabājas mazāk mākoņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu, un redzamība ir laba. Pūš lēns vējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija +9..+14 grādi, Kurzemē vietām +7 grādi. Tai skaitā gaisa temperatūra Ventspilī bija no +7 grādiem lidostā līdz +14 grādiem ostā.

Rīgā mākoņi daļēji sedz debesis, pūš viegls ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +13 grādi, lidostā +9 grādi.

Trešdien Latvijā maksimālā gaisa temperatūra būs no +16 grādiem vietām Latgalē un Vidzemes austrumos līdz +22 grādiem Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Saglabāsies daudz mākoņu, bet nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns ziemeļu vējš.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūšot nestipram ziemeļvējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz nepilniem +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 766-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,9 grādiem Alūksnē līdz +24,2 grādiem Dobelē, Kuldīgā un Saldū.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.augustā bija +36..+38 grādi daudzviet Eiropas rietumu, centrālajā un dienvidu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu +2 grādi Somijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu