Ceturtdien vietām līs, vairāk nokrišņu gaidāmi Vidzemē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas rītā daļā Vidzemes līst un lietus nedaudz skar arī Ziemeļkurzemes piekrasti; dienas gaitā īslaicīgi līs arī citviet Latvijā. Plašāki nokrišņi gaidāmi Vidzemē, prognozē sinoptiķi.

Dienvidkurzemē debesis ir pārsvarā skaidras, pārējā valstī - mākoņainas, apmākušās. Vēja tikpat kā nav.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +7..+14 grādi.

Rīgā apmācies rīts, viegls dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra plkst.5 bija +7 grādi starptautiskajā lidostā un +13 grādi pilsētas centrā.

šodien debesis lielākoties klās mākoņi. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +15 grādiem dažviet Vidzemē līdz +23 grādiem valsts rietumu pusē, kur laiks būs saulaināks.

Pārsvarā pūtīs lēns vējš, Ventspilī gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Rīgā galvenokārt mākoņainas debesis, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals un neliels ciklons. Atmosfēras spiediens 765-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,5 grādiem Alūksnē līdz +22,2 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.augustā bija +36..+38 grādi daudzviet Eiropas rietumu, centrālajā un dienvidu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +1..+2 grādi vietām Skandināvijā un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu