Gaidāma silta diena; vietām ducinās pērkons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +8,4 grādiem Zosēnos līdz +18,9 grādiem Kolkā un +19,3 grādiem Liepājas ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Ziemeļaustrumu novados debesis ir skaidras, citviet - neliels mākoņu daudzums, daļā Kurzemes - apmācies laiks. Pūš lēns austrumu vējš.

Pārsvarā bez nokrišņiem. Pēdējā diennaktī lijis vietām valsts dienvidos un rietumos, nokrišņu daudzums Rucavā sasniedzis 18 milimetrus.

Rīgā agrā rītā neliels mākoņu daudzums, lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +13..+16 grādi.

Ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā vietām Latvijā - galvenokārt Kurzemē - gaidāms lietus, iespējams arī stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji klās debesis, saule visspožāk spīdēs ziemeļaustrumu novados.

Pūtīs viegls līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, daudzviet piekrastē vējš iegriezīsies no jūras.

Gaisa temperatūra būs +21..+26 grādi.

Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, nav gaidāmi nokrišņi, vējš pārsvarā būs lēns un saule gaisu sasildīs līdz +25 grādiem.

Atmosfēras spiediens nedaudz paaugstinās, no rīta tas ir 757-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis brīdinājumu par augstu ugunsbīstamību mežos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22,8 grādiem Kolkā līdz +27,3 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.augustā bija +39 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -2 grādi Islandē.

Foto: Karstuma vilnis Francijā, Spānijā un Itālijā

Ūdens temperatūra jūrā no +17 grādiem Saulkrastos līdz +21 grādam Mērsragā 

Ceturtdienas rītā ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastē ir no +17 grādiem Saulkrastu apkaimē līdz +21 grādam Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visā piekrastē ūdens temperatūra saglabājas tuvu +20 grādiem, arī upju un ezeru ūdens temperatūra pēdējās diennaktīs nav mainījusies - no rīta lielākajā daļā ūdenstilpju tā ir +17..+22 grādi.

Saskaņā ar Dānijas Meteoroloģijas institūta informāciju ūdens temperatūra jūrā pie Latvijas ir vienu līdz trīs grādus augstāka par normu, savukārt pie Dānijas un Zviedrijas - līdz pat pieciem grādiem virs ilggadējās vidējās temperatūras augustā.

Sestdien pastiprināsies dienvidu vējš, tā ietekmē daudzviet Latvijas piekrastē ūdens var kļūt vēsāks, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu