Pirmdien gaidāms lietus un pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Agrā pirmdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu, dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Naktī Ventspils un Liepājas ostā saistībā ar lietus mākoņiem reģistrētas vēja brāzmas attiecīgi līdz 17 un 19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +11..+15 grādi, piekrastē līdz +18 grādiem.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu trīs četri metri sekundē, gaisa temperatūra +14..+15 grādi.

Pirmdien vietām Latvijā, bet pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet valstī gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet tas būs intensīvs un kopā ar pērkonu, prognozē sinoptiķi.

Starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +19..+23 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē un zem negaisa mākoņiem tas brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē.

Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu perifērija. Atmosfēras spiediens 754-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,0 grāda Ventspilī līdz +25,7 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.augustā bija +40 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi Norvēģijas augstākajos kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu