Ceturtdien gaidāms stiprs vējš; piekrastes rajonos izsludināts oranžais brīdinājums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien, 17.septembrī, Kurzemē un Vidzemē gaidāms stiprs vējš, kas piekrastes rajonos brāzmās var sasniegt ātrumu līdz pat 28 metriem sekundē, brīdina meteorologi.  

Vēja dēļ Kurzemē un Vidzemē izsludināts dzeltenais brīdinājums, bet piekrastes rajonos - oranžais brīdinājums, kas būs spēkā visu ceturtdienu no plkst.5 rītā līdz 23 vakarā. 

Ceturtdien no rīta Kurzemē un Vidzemē ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē, bet

jau dienā piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs pat 25-28 metrus sekundē.

Tik spēcīgs vējš var nolauzt kokus, aizpūst nenostiprinātus priekšmetus vai atlūzas, kas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Kā ziņots, trešdien gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā pakāpsies līdz +23..+27 grādiem, bet ceturtdien visā valstī pastiprināsies rietumu un ziemeļu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 17-22 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23-28 metriem sekundē.

Baltijas jūras ziemeļu un centrālajā daļā plosīsies vētra un ziemeļu vēja ātrums brāzmās pārsniegs 30 metrus sekundē.

Lielākie vēja postījumi Latvijā gaidāmi Ziemeļkurzemē un galvaspilsētā, un Rīgas līča dienvidos būs arī lielākais ūdens līmeņa kāpums, bet tas neizraisīs plašus plūdus.

Ceturtdien brīžiem arī līs, vietām gaidāms stiprs lietus. Gaisa temperatūra būs +9..+15 grādi.

Paredzams, ka nedēļas nogalē līs maz, gaisa temperatūra nepārsniegs +18 grādus, naktīs vietām iespējamas salnas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu