Gaidāma vasarīgi karsta diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Trešdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas rītā Latvijā ir pārsvarā neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem, vietām izveidojusies migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Plašāka migla ir valsts austrumos, redzamība tajā samazinājusies līdz 200-600 metriem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra šorīt ir ap +10..+15 grādiem, Kurzemē +12..+17 grādi.

Rīgā maz mākoņu, dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +13..+15 grādi.

Gaisam iesilstot līdz +27 grādiem, šī būs mēneša siltākā diena, kā arī siltākais 16.septembris valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Laiks būs sauss un pārsvarā saulains. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā arī citviet valstī palielināsies mākoņu daudzums.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-13 metriem sekundē, vakarā piekrastē jau iegriezīsies ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāma saulaina un līdz +26 grādiem silta diena, mērens dienvidu vējš pakāpeniski pāries rietumu vējā.

Ciklons no Zviedrijas pārvietojas uz Somiju un pieņemas spēkā. Tā ietekmē ceturtdien Latvijā gaidāms vētrains un vēss laiks.

Jau ziņots, ka līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 16.septembrī, ir +26,3 grādi 1964.gadā.

Ceturtdien rietumu un ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-22 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23-28 metriem sekundē.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi Ziemeļkurzemē un galvaspilsētā, un Rīgas līča dienvidos būs arī lielākais ūdens līmeņa kāpums, bet tas neizraisīs plašus plūdus.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,2 grādiem Gulbenē līdz +23,6 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.septembrī bija +35..+37 grādi daudzviet Eiropas rietumu, centrālajā un dienvidu daļā, tai skaitā

Beļģijā un Nīderlandē pirmo reizi novērojumu vēsturē gaisa temperatūra septembrī sasniedza +35 grādus.

Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -2 grādi Islandē un Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu