Trešdienas rītā daudzviet bieza migla; diena būs pārsvarā saulaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

​Trešdienas rītā daudzviet Latvijā ir migla un redzamība tajā vietām nepārsniedz simts metrus, tomēr septembra pēdējā dienā Latvijā būs pārsvarā saulains laiks, bez nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Kā liecina dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC), biezākā migla novērota Zemgales rietumu pusē, kā arī vietām Kurzemē un Vidzemē. Pa galvenajiem ceļiem braukšana no Rīgas visvairāk apgrūtināta Ventspils, Liepājas, Jelgavas un Valkas virzienā.

Nav nokrišņu. Daudzviet valstī skaidrs laiks.

Gaisa temperatūra agrā rītā ir +3..+9 grādi, vietām Vidzemes piekrastē un reģiona galējos ziemeļos +10..+12 grādi.

Pūš lēns austrumu un ziemeļu vējš.

Rīgā skaidras debesis, vietām migla, gaisa temperatūra +5..+8 grādi, pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā līdz +10 grādiem.

Priekšpusdienā vietām valstī saglabāsies migla. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem.

Rīgā septembris noslēgsies ar sausu un saulainu laiku, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļaustrumiem un gaiss iesils līdz +18 vai +19 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens 763-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +13,3 grādiem Alūksnē līdz +18,7 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.septembrī bija +34 grādi Spānijā un +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -5 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu