Kāds laiks gaidāms ceturtdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens.
Rudens. Foto: pixabay.com

Ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir dūmaka, vietām - galvenokārt Kurzemē un Zemgalē - sabiezējusi migla, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Piecos rītā vietām Dobeles, Talsu un Skrundas apkaimē redzamība bija samazinājusies līdz 200-300 metriem.

Daudzviet valstī debesis sedz mākoņi, nav lielu nokrišņu. Pēdējā diennaktī vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē bija pērkona lietusgāzes. Kolkā tika reģistrēti 12 milimetri nokrišņu un vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

8.oktobra rītā pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +8..+13 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, var veidoties migla. Dienvidu vējš divi metri sekundē, gaisa temperatūra +10..+12 grādi.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā uzspīdēs saule, vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā dažviet saglabāsies migla. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+17 grādiem.

Rīgā no rīta iespējama migla, dienā uzspīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +16 grādiem.

Atmosfēras spiediens jūras līmenī paaugstinājies līdz 759-762 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1012-1016 hektopaskāliem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,4 grādiem Kolkā līdz +19,6 grādiem Bauskā. Ainažos, Bauskā, Saldū, Skrīveros un Zvejniekciemā tika pārspēts 7.oktobra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.oktobrī bija +34 grādi Spānijā, +36 grādi Grieķijā un +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -11 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu