Ceturtdien būs mazāk nokrišņu, valsts ziemeļrietumos un Daugavpilī uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc lietainas nakts ceturtdien Latvijas lielākajā daļā saglabāsies apmācies laiks, gaidāms sīks līdz mērens lietus, vietām arī dūmaka, prognozē sinoptiķi.

Valsts ziemeļrietumu novados mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs saule, bet saulainākā diena gaidāma Daugavpilī un Baltkrievijas pierobežā.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+12 grādi.

Rīgā līdz pēcpusdienai vēl gaidāms neliels lietus, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem un gaisa temperatūra būs +8 grādi.

Pār Latviju stiepjas atmosfēras fronte, no ziemeļrietumiem gaidāma anticiklona ietekmes palielināšanās. Gaisa spiediens jūras līmenī 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jeb 1010-114 hektopaskāli.

Pēdējā diennaktī visstiprāk lijis Bauskā un Daugavpilī

Ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā turpinās lietus, pārsvarā neliels vai smidzinošs, vairāk nokrišņu ir Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Savukārt kopš trešdienas rīta lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Bauskā un Daugavpilī - attiecīgi 27 un 32 milimetri.

Skrīveros nokrišņu daudzums sasniedzis 22 milimetrus, Rīgas centrā - 20 milimetrus, bet galvaspilsētas ziemeļos - Daugavgrīvas novērojumu stacijā - reģistrēti 13 milimetri lietus.

Vismazāk lijis Kurzemē, Kolkā un Ventspilī nav novēroti ievērojami nokrišņi.

Kopš pirmdienas lietus daudzums Daugavpilī sasniedzis 51 milimetru jeb teju 90 procentus no mēneša normas.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, daudzviet dūmaka, vietām Latgalē un Sēlijā veidojas migla. Gaisa temperatūra +5..+8 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +10 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, Ziemeļkurzemes piekrastē saglabājas brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, dūmaka un smidzinošs lietus, ziemeļaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,4 grādiem Zosēnos līdz +12,4 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.oktobrī bija +30 grādi Krievijas dienvidos un +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -13 grādi Alpu kalnos.

Foto: Meklējot rudeni Maskavas forštatē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu