Ceturtdien Latvijā pūtīs spēcīgs vējš; gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +7..+11 grādi, Liepājā pat +12 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Debesis pārsvarā apmākušās, daudzviet - it īpaši Vidzemē un Latgalē - līst.

Pūš mērens dienvidu vējš.

Rīgā agrā rītā līst, dienvidu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē, gaisa temperatūra +10 grādi.

Ceturtdien Latvijā, sākot no valsts rietumiem, pastiprināsies dienvidrietumu un rietumu vējš, brīdina sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 16-21 metru sekundē, bet Kurzemes rietumkrastā jau dienas pirmajā pusē gaidāmas brāzmas līdz 24 metriem sekundē. Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenais brīdinājums.

Debesis būs pārsvarā apmākušās, valsts lielākajā daļā brīžiem nedaudz līs, vairāk nokrišņu būs Vidzemē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+15 grādiem.

Rīgā vējainākais laiks gaidāms vakarpusē, kad dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 17 metriem sekundē. Palaikam nedaudz līs un gaisa temperatūra sasniegs +13 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs no Zviedrijas pārvietojas uz Somijas dienvidiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 750 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1000 hektopaskāliem Ventspilī līdz 757 milimetriem jeb 1009 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,2 grādiem Alūksnē līdz +12,5 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.oktobrī bija +29 grādi Spānijā un +31 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -10 grādi Skandināvijas ziemeļos un -12 grādi Krievijas ziemeļos.

Foto: Rudenīgs miers pie Engures ezera

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu