Svētdien debesis skaidrosies, iespējami siltuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai gan daudzviet svētdienas rīts ir lietains, šodien starp mākoņiem uzspīdēs saule un līs tikai nedaudz un īslaicīgi, prognozē sinoptiķi.

No rīta stiprāki nokrišņi vērojami Vidzemē, liecina meteoroloģiskā informācija. Pūš mērens rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 7-13 metrus sekundē, bet gaisa temperatūra ir +7..+11 grādi.

Rīgā mākoņu kļūst mazāk, pūš mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra +8..+9 grādi.

Pēcpusdienā, sākot no valsts ziemeļrietumiem, debesis skaidrosies. Lēns līdz mērens rietumu vējš pāries ziemeļu, ziemeļrietumu vējā.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +9..+12 grādi, vietām iespējama 8.novembra siltuma rekorda pārspēšana.

Pēc saulrieta kļūs vēsāks, un vēlā vakarā dažviet sāks piesalt.

Rīgā dienas pirmajā pusē iespējams neliels īslaicīgs lietus, pēc tam gaidāms sauss laiks ar nelielu mākoņu daudzumu. Maksimālā gaisa temperatūra +11 grādi. Vējš iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un pūtīs mēreni.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 762-766 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1016-1022 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +9,2 grādiem Alūksnē līdz +12,1 grādam Mērsragā. Madonā, Dobelē, Pāvilostā, Stendē un Mērsragā tika labots 7.novembra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā sestdien bija +25..+26 grādi Spānijas dienvidos, Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -7 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu