Pirmdien daudzviet līs, Kurzemes pusē būs pat +11 grādu silts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā līs, bet Kurzemē vietām uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +2..+4 grādiem Austrumlatvijā līdz +9..+11 grādiem Kurzemes rietumos.

Rīgā iespējams lietus un gaiss iesils līdz +5..+6 grādiem, bet dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala un ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 760 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1013 hektopaskāliem Kurzemē līdz 768 milimetriem jeb 1024 hektopaskāliem Latgalē.

Gaisa temperatūra no nulle grādiem Alūksnē līdz +9 grādiem Liepājā

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no nulle grādiem Alūksnē līdz +9 grādiem Liepājā un citviet Dienvidkurzemes piekrastē; naktī Rucavā termometra stabiņš pakāpās līdz +9,5 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Debesis apmākušās, vietām Kurzemē skaidrojas. Vietām - galvenokārt Sēlijā un Vidzemē - līst. Rietumlatvijā daudzviet dūmaka.

Dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 8-14 metrus sekundē.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu seši metri sekundē, brāzmās līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien dienas laikā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,2 grādiem Alūksnē līdz +8,6 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.novembrī bija +26 grādi Portugāles dienvidos un +28 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -8 grādi Alpu kalnos un -23 grādi Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu